22 minggu 3 hari

Saya ex czer pada 22/7/2020.. dan disahkan pregnant pada bulan 12.. dan sekarang kandungan sya berumur 22 minggu 3 hari.. bby baru nak masuk 9 bulan.. tapi sya belum buka buku pink lagy... Saya takott.. dan saya takda keyakinan diri untuk buka buku pink sbb klinik desa ditempat saya nursenya mulut boleh tahan.. apa patut saya buatt.. mohon bantuan ibu ii sekalian.. boleh ke buka buku di maternity tapi bersalin di Hspital kerajaan? #ingintahu #bantusharing #jangandibully

2 Balas

Saya pun sama sis,belum sampai setahun anak saya yang no 2,tapi dah pregnant lagi.Sekarang umur kandungan saya baru je 7 minggu.Memang adalah nurse/doktor tegur.Tapi jangan ambil hati je sis.Yang penting baby dalam kandungan tu kena cek selalu dan dapatkan temujanji dengan nurse/doktor.Buka saja buku pink kamu sis.

kesihatan bby and sis lgi pnting , biarlah nurse nak ckap ape pun, pegi jek bukak buku.. 1 lagi, sis dh kena bincg dgn suami tu, lepas brsalin kena amek perancang.. kdg kita cuba merncang sndiri, tapi rupanya x prasan diri tu subur sgt..😅 yg sakit tu bdan sis, sian jugak kat anak2 tu rapat adik bradik..😉