Boleh ke kita mintak induce sendiri?

Saya esok dah 40 minggu. Tapi baby taknak keluar lagi. Boleh ke kalau kita sendiri mintak untuk induce? Tak larat dah nk bawak perut ni.

4 Balas

Pengalaman saya terlbih 3hari terus doc suggest plbgai cara, induce, belon atau tgu lgi seminggu.. dulu saya pilih induce sbb doc takut baby saya akan menua dlm perut sbb byk kes kematian dlm perut dan doc suh induce kononnya tak sakit sgt.. terus terang induce lgi sakit, seksa menahan sakit berjam2 smpai betul2 ada bukaan 😂🤣 sakit lgi berganda tpi tulah pengalaman.. elok lgi sis sabar tgu baby betul2 nak kluar..

7mo ago

betul mil sy pun kata. plg sakit beranak induce. dia kata ank lain semua dia tak ingat sakit mcm mana. tapi sakit lahir adik ipar secara induce dia tak lupa walaupun dah berpuluh tahun 😅

ank nom 2 sy overdue. doc scqn baby ok doc bagi saya date after 5hari if tak sakit kena serah diri. malam last before sy serah diri alhamdulilah sakit datang subuh dah beranak. huhuhu rata2 yg cerita pasal induce semua kata sakit teramat. sy bersyukur saya sempat bersalin sebelum kena induce . adik saya induce sakig 3 hari last2 emergency czer.

7mo ago

jalan banyak2

Masa sy admit wad 3hari kes baby tak bergerak Saya doct pakar offer sy sruh induce sbb takut bby lemas dll tp sy tolak , harini dah due tp tkda any tanda apa pun

7mo ago

Saya harini due jugak ni patut nya.tapi baby tknak keluar lagi ni. Takde tanda2 lagi.

tak. if tak ada GDM, mslh kesihatan dan kndungan pun ok, dktr tetap bg surat serah diri. dktr akn admit awk sekiranya ada bukaan shj.

7mo ago

Yeke . Mmg tak boleh req terus ye? Tapi kata nurse kalau tambah tarikh pun tapi still tknak keluar, kena induce terus . So kalau cmtu alang2 mintak induce terus pun tak boleh ye?