Counting days 👶🏻

Badan, Pinggang, Bahagian Pelvis semua dah sakit2. Haritu pergi hospital sebab rasa segugut. Doc cakap contraction ada. tapi tak kuat. Bukaan pun takde lagi. Hari2 dok pujuk baby mintak keluar cepat. Baby aktif sangat. Kaki pun dah bengkak. Rasa dah tak larat sangat dok bawak perut. Tido pun dah tak lena. Dgn pedih ulu hatinya. Siapa due sama ngan saya 24 Ogos 2022? Dah bersalin ke? Jangan laa overdue. Orang kata induce ni sakit dia lagi 2x ganda. Semoga ibu2 yang hamil dipermudahkan urusan dan selamat bersalin tanpa koyak dan jahit. Aamiinn 🤲 #38w2d #Countingdays

32 Balas

sy due lg 2hari.tapi takda apa2 tanda lagi..takpe sabar ye.nanti mesti akan rindu moment2 mengandung ni. saya kalau just sakit2 badan n pinggang tahan lagi.tapi risau kalau baby kurang gerak sebab dah besar kan..so kalau boleh tak nak overdue. setiap hari risau je.induce ok je sis..sakit sama je.jangan risau..sebenarnya tahap kesakitan setiap orang tak sama.kdang kita dengar org Kata sakit sgt..bila kita rasa sakit biasa je. tp biasa induce drip Paling sakit..but it's okay la yg penting baby Selamat keluar.😊

2y ago

insyaa Aallah. walaupun rasa letih sgt. takpe laa. asalkan baby sihat dan selamat. Semoga dipermudahkan urusan bersalin awak nanti 😊

saya due 26/8, disebabkan gdm diet serah diri 25/8..skrg ni week 39 bermula tinggal 6 - 7 hari lg👁👁 Setakat ni dari week38 terasa mencucuk, kekerasan, kdg sakit pelvic, kadang sakit mild contraction kat pinggang, kdg lihat white discharge few drop ajer mgkn sbb mkn ais batu..tak lalu nak tidur lg dah, kaki bengkak..setiap hari sdg observe symptom tp tak konsisten, mcm mana nak gi hosp. Takut kena seluk 😃😃 tgh menunggu still. Mmg tak lalu dah nak kira hari..jika takde tanda konsisten serah diri aje tarikh yg diberi.

due kte sme lah.. sy gdm on diet so klu xbersalin lg 22hb, 23hb kne serah dri.. xleh lebih dr 40w.. sme lah xlarat bw perut dh ni, tp kaki sy normal jer xde bengkak.. kpla bby dh engange since 37w tp bby blom nk kuar lg 🤭 klu ikut tarikh piyed 5/9 tp mse scan 1st ritu bby dah bsr 2mggu awal, so due ikut tarikh scan, slalunya klu ikut tarikh piyed tu mmg cun jer, sbb sy ni de gdm ke xtau lah, ank no4 ni 1st time gdm.. smga kte dipermudahkn sgla urusan.. 🥰😘

2y ago

Saya baby dah kebawah. Tapi belum masuk laluan lagi. Taktahu laa bila. Hari2 dok pujuk cepat laa keluar. Rasa tak larat sangat dah. Aaminn YRA 🤲

Saya due 21/8. Baby gerak dah kurang kuat mungkin sbb dalam dah sempit. Perut je kerap mengeras tapi sakit/tanda bersalin takde lagi. Saya buat exercise butterfly utk buka bukaan, hari ni rasa bahagian bawah tu mcm dah terbuka. Sis kena kerap berjalan atau buat exercise utk buka bukaan. InsyaAllah semuanya dipermudah🥰

2y ago

Saya try kencing cangkung lepastu cuba seluk bawah, dia punya ruang tu tak mcm selalu. Rasa mcm terbuka sikit. Bila buat exercise butterfly, rasa mcm ada yang menolak bukaan tu, saya rasa mcm ada benda nak terkeluar 😂

due sy 23/8 tp 14 hb baru ni sy bgun tido ttba bunyi ade benda meletus dlm perut tk lama tu trus leaking keluar air tk lama tu baru dia keluar drah g hospital dh 2cm layan contraction mmg lupa semua benda sbb sakit sgt ..sbb sblm ni bpe hari tu dh rasa mcm awk rasa tk sangka tu salah stu dri tanda2 kte dh nak bersalin

2y ago

tp kalau dh trlalu kerap pergi je bkn apa takut bby pape dlm perut sbb sblm air ketuban sy pecah dia kerap mcm tu ...ade org dia dh rasa contraction tp tkde tanda tahu2 smpai hspital dh ade jalan

Alhamdullilah saya dah selamat bersalin semalam 22 Ogos 2022 secara czer. Laluan tak buka2 nak dekat 2 hari still sama 4cm. Sakit contraction takyah cakap laa. Sampai meraung menangis tahan sakit. Last2 mintak epidural kat nurse. Baru lega. Pengalaman yg tak dapat dilupakan. Alhamdullilah saya dan baby selamat 😃

2y ago

alhmdulillah..tahniah sis. sy masih menunggu . 🤭 due ptt 22/8, semalam . haha. tahniah tauu. selamat berpantang ❤️

kita awal sehari dari awak.. belum besalin jugak.. belum ada tanda lagi jugak.3 org anak semua over due.. tapi tetap sakit sendiri sebelum tarikh yg di tambah berakhir.. yg ni kali ni harap cepat la dari biasa kebiasaan tu.. bila berumur ni rasa x larat dia tu lain mcm bila hujung2 ni ha.

2y ago

ameen in sya allah moga dimudahkan urusan kita semua

saya due harini tapi takda tanda2 lagi😊 mintak2 lah sebelum tarikh serah diri tu dah turun tanda . doakan saya ye semua semoga sebelum tarikh serah diri tu dah bersalin . skrg tgh layan2 sakit bawah perut n baby jap2 mengeras je tengah menunggu dia sakit depan belakang je ni😂

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan awak. Rajin berjalan and exercise. Ke try bersama ke. Ramai cakap kalau bersama esok tu mesti pecah ketuban.

Saya pun menghitung hari seconds baby, due 28/8/22 tapi doc anjak kan 29/8/22 mintak dtang kalau belum bersalin. Semoga dipermudahkan urusan buat ibu² yang hendak bersalin. Diberikan kekuatan, kesihatan keselamatan buat ibu & baby.

2y ago

Aamin...

Saya due 20/8. Selalu rasa senak bawah dada mungkin sbb perut yg dah penuh sgt. Pastu bila baring nak pusing kiri kanan punya lah sakit sampai rasa nak tidur duduk je. Kaki pun senang sgt bengkak even duduk saje.

2y ago

Saya pun ada jugak senak bawah dada. Baby tendang rasanyaa. Saya tidur malam pun dah tak lena. 2 or 3 jam tido duduk. then baru baring. kalau tak rasa nak muntah. Kena banyak exercise n jalan. Baru kurang bengkak.