Taknak induce

Ada masa 4 hari je lagi 😭 macam2 senaman dah buat. Dah pujuk baby . Tapi masih tiada tanda2 macam nak keluar 😫 perut je asyik mengeras tapi tak sakit. Em taknak kena induce 😭

8 Balas

saya pun macam awak. siap overdue lagi, last last kena induce ubat. tak sedap hati, rupanya baby dah berak dalam air ketuban 🥲 baby kena tahan nicu 5hari. allhamdullilah baby okay now.

mengeras pon tanda jugak tu ..kalau induce pon sama je sis sakit mcm natural ..mcm sy pulak sy rse natural lagi sakit dri induce😆

sama lah 29hb 4 ni sepatutnya due date tapi perut je mengeras sakit tu kjp ada kjp tk ada lpstu okay balik , takut nak serah diri

2mo ago

Iyee. Sama laa kita . Dah sakit pinggang perut mengeras. Pstu hilang. Tapi perut mengeras skrng kerap la jgk tpi tk sakit

nk jd ibu takleh la nk takut2. nk bsalin semua sakit. tak kisah tak induce ke induce ke..yg penting ibu dan bby selamat.

sma la kte.. lg 4 hri smpi duedate nye.. tp baby masih selesa dlm perut.. blm ad tanda g.. mcm2 da try buat..

2mo ago

haah 28/4 .. btl.. smpi sakit celah kangkang tp still buat gak..

Sama sis due 30/4 baby masih santai lagi. Alamakkkkk tanak lah induce 🥲😭

2mo ago

saya 30/4 ni kene serah diri dh🤣

Kita lagi sehari jer nk kena serah diri, xde apa2 tanda lagi

semoga dipermudahkan urusannya mommy!! fighting!! 🤍