baby selalu mengamuk sbb tak jumpa puting

mula2 ok jek die nyusu.tibe2 dia jd x reti nak latch,pdah tinggi angkat kepala cr puting padehal sye duukung sume mcm biasaa jek..pastu bile dh dpt.die pegi cabut pulak....pastu ngamuk lg....x dek ubah apa2 pun bdn ni..cuma sye oerasan lidah die ade kulat susu (nnti nak amek ubat titis at kk) dan puting sye jd smooth bile baby isap die jd cpt terkeeluar dr mulut baby. mcm lembut dan smooth sgt ,,susah baby nak latch puun ye jjugak rasanya. dah lap dh biar air liur baby ke apa x kacau...tp same jek

2 Balas

Pasal lidah baby baby tu awal pagi sis ambil air suam kat mangkuk dan sapu tangan.Bungkus telunjuk jari sis guna sapu tangan tu.dan pelan pelan lap lidah baby,inshaallah lidah baby akan bersih.

Awk pun mungkin dh kena jangkitan kulat tu sis. Ada sakit tak puting? Lg satu sy rasa bukan sbb dia xjumpa puting tu dia tak selesa satu sebab lidah dia jugak

2mo ago

Nanti masa pergi kk cakap juga kt nurse pasal nipple awk. Minta dia tgkkan. Nanti akan ada ubat sapu. Tp tgk ubat tu blh susukan baby ke tak sbb ada yg tak boleh so awk kena pump and dump