HELP ME !!

Saya dh msuk trimester kedua 14w 3d . Slalu org ckp msuk trimester 2 morning sickness dh x de . Knpa saya pnya x hilang lgi ? Morning sickness masih ada smpai nk gosok gigi pun susah ? nk mkn nasi pun bleh msuk sesuap je . Kena mkn benda pedas . Nasi memang x boleh masuk . Suami saya ni orang arabic . Mmg makanan harian dia roti . Org arab x mkn nasi mcm kita sebagai makanan harian . X kn baby pun x nk mkn nasi ? alahai gediknya !! Mentang2 la awk mix blood malay+arab . Nasi sesuap pun x nk terima ?mommy ni nk jgk merasa makan nasi dgn ikan sumbat ? tpi mkn sikit dh muntah ?

31 Balas

Akk 5 org ank semua sampai 7bln..sabar yer dik..yg last sekali dgn yg ni Allah bg nikmat yg terindah..x de langaung alahan..mcm x ngadung pulak..tau2 baby dh gerak dlm perut

Jgn mengeluh sis..sabar ye..sis kuat...stiap ibu alahan masing2 lain..xboleh nk samakan...janji anak dlm perut sihat...jgn biarkan perut kosong,mkn walaupn sdikit..

normal.sy harinie 14week.masih muntah2.kadang2 smbl driver smbl munth.harap2 cepat hilang n lalu mkn nasi semula.wahhh ada mix msty ank comel🥰

Msa sy pretnan tu ari...morning sickness smpi 3 bulan...lps tu da oke...msuk 8 bulan mula lg morning sickness smpi bersalin...😅😅

sabar sis~ sy yg 16w ni pun tk hilang lg alah 🥺~ tringin btul nak pi kndri mkan mcm2 . tp tkleh bau mkanan yg kuat2

Lain org lain sis. Saya hampir 20w baru hilang. Skrg dah okay dah tggl tunggu hari nak bersalin dah. Sabar ye.

Badan org lain2 wak. Ada org morning sickness sampai dah masuk labour room pun tak habis lagi sayang huhu.

Perjalanan pregnany setiap org adalah berbeza..ada org smpai nk bsalin pon dok kena morning sickness lg puan😊

4y ago

Owh yeke . Saya ni kadang tu time tidur pun bleh termuntah sndri 😂 😭

Sy masok trimester ke 2lg teruk..mase awl pregnant jarang muntah..rse mcm x pregnant ..ikut atas org sis

saya dah hampir masuk 25 weeks pun setiap pagi almost loya muntah sampai mengejang2 perut ni