kena covid

hi , saya dh 37 weeks tetibe badan tak sihat, buat test covid kantoi double line . macam mana ye ? sbb dh 37 weeks kena tahan hospital ke ?

2 Balas

kalau ikut prosedur, kuarantin sendiri je dkt rumah mcm biasa. tapi saya haritu baru sehari kuarantin sendiri, tp pergi jgk PAC sbb batuk dah teruk sgt, lepastu badan dah rasa demam & gerak baby pun antara rasa tak rasa. lepastu bila sampai hospital, mula2 kena marah sbb dah lah sy tgh +ve then bukan ada tanda apa2 lagi pun sbb masa tu saya 36minggu baru. tp bila drg check jantung saya dgn baby, dua dua mencanak naik sbb saya dah demam. saya 122, baby 184. terus kena masuk wad isolasi. lega lah sbb at least ada doctor dgn nurse yg pantau sepanjang masa. so utk case awak, better pantau je gerak baby mcm biasa. kalau dah tak larat sgt or ada benda2 yg lain dari kebiasaan, pergi je hospital.

5mo ago

sy mmg dah letak siap2 beg brg sy dgn baby dlm kereta dari 32 minggu lagi. sbb takut benda2 mcm ni jadi, lahir pramatang ke apa. so bila benda emergency mcm ni jadi lagi2 bila dah nak dkt due ni, sy tak kalut dah. masuk kereta, terus gi hospital.

kalau takde penyakit high risk, should be okay je sis. kuarantin kt rumah je. Sy pun tgk kena influenza ni