Influenza A

Saya dh 31 week, dan ddpti trkena jangkitan influenza A.. Ade effect ape2 pada bayi ke? Sebab trlampau brgntung pada ubat demam..

1 Balas

Sy baru lepas discaj hospital sbb jangkitan kuman kt paru paru. Puncanya influenza ni jugak. Tiap2 hari makan ubat demam, antibiotik, ubat batuk. Kata doktor, Klu klinik/hospital yg bekalkan ubat tu, kita tak perlu risau. Sbb itu adalah controlled medicine. Jumlah dose ubat yg mereka bagi tu tak tinggi dan tak beri kesan pada bayi.

2y ago

Tq sis.. Tp sy still continue ubat n quarantine dirumah