Bila boleh scan confirmkan pregnancy dan buat Buku pink ? #5weeks2days

Salam and Hi mommies. Nak tanya berapa minggu sesuai untuk scan confirmkan pregnancy dan buka Buku pink ye ? Kalau ikut saya baru masuk 5 minggu 2 Hari. Nak bukak Buku pink kat klinik kerajaan. Tapi Nak scan swasta dulu untuk confirmkan pregnancy Ni. So, minggu ke berapa sesuai untuk scan swasta dan buka Buku pink kat kkia ?#SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu

1 Balas

8w keatas sesuai utk scan, buka buku dlm 9-12w..bila dh confirm nmpk blh call KK ckp nk buka buku pink

5d ago

and saya 5 weeks dah pergi scan klinik untuk confirm pregnancy. Scan 5 weeks ni baru nampak kantung. tapi ada jugak yang tak nampak lagi ikut luck jugak. If awak nak sekali nampak ada heartbeat better tunggu 7 weeks. Nanti scan tu awak bawak masa pergi buka buku pink kayy