Nak tanya cara makan macam mana

Saya dapat ubat 4 serangkai kk bagi iron tablet, vitamin b complex, folic acid n vitamin c (kemam2 je). Makan sekaligus pada masa yang sama sebelum sarapan ke? Atau makan asing ikut jam yang lain? #firsttimemom #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

Yang lain semua boleh ambil sekaligus. Iron je ambik asing. Untuk maximise kan absorption dlm badan. Better ambil masa perut kosong or kalau taste iron tu kuat sangat ( setengah org takleh telan dgn air kosong) so o&g i pesan boleh minum dengan sunquick/ oren. Tapi tak digalakkan minum dgn susu. Sebab akan ada reaction nnti.

10mo ago

oo iron je la kena asing.. terima kasih jawab soalan sy..