Tekak loya, banyak angin

Saya dah week 5, selalu tekak loya… tak lalu nak makan tapi terpaksa makan jgak. Badan pun asyik berangin je, mmg kacau rutin harian, ibu2 lain ada tips nak hilang kan angin?

1 Balas

Awal mengandung memang kita akan kena 'gastrik sementara'. 1. Kena makan awal waktu, kalau lewat lagi mudah berangin. 2. Makan sikit tapi kerap. 3. Elakkan minuman dan makanan sejuk dan berangin. Macam saya tak boleh minum teh, nanti rasa macam melayang. Kalau minum betul-betul panas baru boleh.