Luahan sikit

Saya dah trimester 3 saya dok rumah mentua dia kaki berjalan. Dia selalu ajak saya keluar p rumah adik beradik dia kadang ii keluaq sana sini tapi saya akhir akhir ni selalu sakit pinggang then bnyak lgi kerja rumah nak kena buat. Kadang ii 2/3 pagi xboleh tido sebab sakit pinggang and sekarang bila dia ajak p sana sini saya sruh suami bagitaw taklarat pastu dia macam marah dia mcm buat muka kat saya. Sebelum ni dia ada ajak saya p melawat adik beradik dia sakit nasib suami saya tolak masatu and nasib jugak kami tak p sebab adik beradik dia p swap test and hasil dia positive covid so semua yang p kena swap test saya bagitaw mama saya mama saya kata nasib takp dh la hg mengandung lagi bahaya apa smua.Mama saya sebelum ni dok pesan takbagi saya keluar kerap dia dah sruh saya pesan kat suami tapi saya keluar jugak sebelum ni sebab mentua dok ajak,segan nak tolak. Akhir akhir ni ja saya tolak ajakan dia sebab xlarat pinggang sakit bila dia dh buat muka tu saya jadi segan laa apa patut saya buat?

1 Balas

lagi dkt nak bersalin lagi elok byk berjalan. tapii bukan la pi bejalan dari pagi sampai mlm. kalau larat xpe xde mslh, kalau x larat jgn paksa diri. setgh jam dpt berjalan pon ok je.

2y ago

Ni bukan berjalan banyak mcmtu ni p kenduri apa semua kadang p rumah adik beradik yang sakit tup ii dia covid sebab tu mama saya risau pregnant kalau lekat covid bahaya so my mom nk elakkan benda tu sebab tu dia xbgi kluaq sangat. Kalau berjalan tu tiap kali husband cuti seminggu sekali mmg dia akan bawak p tasik ka apa ka bukan hari ii lagipun kat rumah dok naik turun tangga dok sidai baju masak lipat baju banyak jugak berjalan bagi saya better dok rumah