Takda susu

Hi, saya dah selamat melahirkan baby girl on 2nd may. Sy nak breastfeed baby tp masalahnya, setitis pun takda ? Doc dgn nurse suruh baby latch saja n then bg baby formula melalui cawan bt sementara. Tp, makin lama baby minum dr cawan, makin tak pandai latch, n then every timedia latch, dia frust sbb tak keluar apa2. This is my first baby. Bila tgk anak nangis sbb takda susu, rasa stress jg. Ada sesiap yg ada mslh mcm ni and dpt setelkan tak?

2 Balas

Da try berurut ke?ad sesetengah ibu yg lps bersalin susu tak terus keluar tp lepas urut susu baru keluar.

4y ago

Blum lg. Nurse ada bgtau tp sbb skrg musim pkp, susah nak cr org. Sy tgh urut sendiri tp bila bt sdri mmg tak tau la btl ka tak caranya. Dah la anak 1st 😞

Sy pun sama utk firstborn sy nie, sy bnykkn minum sup2 utk tmbh susu, urut2 dan mula keluar susu bdan tu

4y ago

Ya kurma pun ada try juga..dlm 3 hari baru ada..sb sy admitted dlu, baby kena kuning n kurang gula dlm bdn sb tak dpt minum susu..jdi sna tu nurses smua tolong ajar sy nak urut breast juga bgi susu cpt kluar