Tips buang air besar

Saya dah selamat bersalin dan kena jahit 2nd degree tear. Hari ni hari ke-7, saya belum lagi buang air besar takut jahitan terbuka. Ada tips tak mommy untuk buang air besar tanpa teran?

12 Balas

Saya masa anak first makan dulcolax 2biji , mmg cair najis tapi sakit perutla . Najis mmg sembur sembur kelua😂 Anak kedua pulak saya makan phytonatal nona roguy malam 3capsule takdela sakit perut sangat . Najis mmg lembut je takpayah teran beria .

4mo ago

Sayur semua saya makan , oren semua , ubat kk bagi and beli kat farmasi lactul pun tak jadi . Cucuk bontot pun saya dah try ni boleh try kalau 2hari tak berak , najis tu mmg kelua sendiri je lepas pakai kena duduk dalam toilet sesiap .