2nd degree tear next baby boleh bersalin normal tak ye🥲

Hi mommies, nak tanya la siapa ada pengalaman yang 2nd degree tear. Nak tanya next pregnancy boleh bersalin normal ke tak ye? Saya pregnant lagi, anak baru 11 bulan. First pregnancy saya 2nd degree tear. Aga agak boleh bersalin normal tk eh. Dah la terpregnant jarak dekat. 2nd degree tear. Huhu

2 Balas

episiotomy lg byk gunting sis...klau yg 1 2 n 3rd ni biasa je..blh brsalin normal..asalkn dlm pntg jaga elok2

6mo ago

yea..sy 3.5kilo baby..byk jht..n sy jht 2x sbb lasak n trbuka

Maaf tanya, kenapa tak boleh normal ya? Sebab first pregnancy saya pun 2nd degree tear.

6mo ago

I see. Nanti awak update la doktor kata apa. Saya nak tahu juga🤗