Tips buang air besar

Saya dah selamat bersalin dan kena jahit 2nd degree tear. Hari ni hari ke-7, saya belum lagi buang air besar takut jahitan terbuka. Ada tips tak mommy untuk buang air besar tanpa teran?

12 Balas

mcm sy nurse suruh beli ubat lembutkan najis kat farmasi. nnti ubat tu akn proses kita punya poo, xperlu teran. sy 3,4 hari sekali sy telan ubat tu, alhamdulillah blh mmbuang tnpa teran. harini day 16 sy msih tkut2 nk teran poo wlaupon jhitan dh ok. ghisau.