Tips buang air besar

Saya dah selamat bersalin dan kena jahit 2nd degree tear. Hari ni hari ke-7, saya belum lagi buang air besar takut jahitan terbuka. Ada tips tak mommy untuk buang air besar tanpa teran?

12 Balas

dah cuba ubat sembelit dari kk ke? kalau belum nanti mintak dengan doc atau misi minta ubatnya. sbb ubat sembelit tu akan buat sis rasa nak membuang je. saya pun membuang masa pantang hari ke 7 sbb ada masalah sembelit (pop keras)

4mo ago

Nanti najis akan lembut kee sis ? Sbb sy try 2 dah ubat dari farmasi. Diaa mmg tak sakit perut tapi najis auto rasa nak terkeluar. Tapi najis tak lembut pun. Bilaa terteran sendiri, njis tu keluar sikit, terpaksa korek bagi dia jatuh 😭.