Sekadar luahan(17/09/20) 😊

Saya dah prggy masuk 30 minggu. Balik kampung and berpantang kat sisi mak. Nih anak luar nikah. Sebelum nih, aktif bekerja cari kje sne sini. Skrg tak kje, bf tnggung smua. Ingtkan blik kpg, bolh la rse tak serabut sbb dduk kat sisi mak. Tapi makin serabut. Rse mcam diabaikan pun ada , dlu dduk ngn housemate pun bf rajin bwak mkanan and buah2. Tapi skrg , kne fkir mkan mnum mak&adik2. Taktahu pulak ,dorg jnis boros. Dah tahu brg mahal , tk reti nak jimat. Sejak balik kpg , perut kerap rse lpar , buah pun tak makan sbb mak&adik2 hbiskan. Dlam tgh bulan dah pokai. Bf pun tk mmpu nk bagi lg. YaAllah.. rse mcam dduk rmai tp sorg je fkir psal ksusahan satu rumah. Skrg susah nak tido mlam, kerap rse nak nngis. Tp sbb anak dlam perut , kita cuba kuat and tabah. Skrg tgh fkir , nnti nak brsalin mcam mne , sape nak hntar g hspital? Mkan mnum dorg aku tnggung , duit transport aku tnggung , brg rumah kurang mtak tlg aku. Bukan tknak tlg , tp sbb sndiri dh tk kje. Prnah try bisnes DS , tp tkde hsil lg. Hmm bnyak lg bnda rasa tak diluahkan. Takde kawan yg mmhami hmm. Takbolh nak hrapkan bf 100% , ksian dia dh bnyak mnghulur. Brg baby 10% je dah beli hmmm .. yaAllah 😔😔😔😔#firstbaby #bantusharing

6 Balas

semoga sis tabah yaa..ini dugaan,tdapa jaga baby tu bgus2..kalau rsa2 nak stres,fikir tkpa ini sbhgn dugaan di dunia..jangan risau sis,rezeki baby tu sentiasa ada prcyalaa..cpat atau lmbat rezeki utk baby sntiasa ada..at least bf sis tda abaikn sis

Semoga dipermudahkan urusan sis melahirkan dan diluaskan rezeki. Betul rezeki anak tu ada sahaja jangan risau ye.

kenape tak kawen sebelom kandungan 3 bulan ? ni dah 30 minggu, nak bersalin dah tu .

steady je bw perut tp x nikah lg...hmmm...

awak duduk di mane

kenapa tk nikah lagi?