Scan klinik kerajaan tak nampak

saya dah nak masuk 8 minggu , tp bila check scan kt klinik kerajaan tak nampak janin. Yang peliknya, 4 HARI SEBELUM tu check scan kat klinik swasta, dah nampak janinnya. Bila say nak tunjuk bukti scan dari klinik seasta tu doc xnak refer. Tengok pun xnak. So macam mana tu?

Scan klinik kerajaan tak nampak
2 Balas

kat kerajaan mesin dah lama. kalau nak scan lagi okay n tepat, better scan kat klinik swasta je . saya pun apa apa kat swasta je . sebab kalau kerajaan punya memang tak jelas 🤗 masa saya buat detail scan, swasta detect saya ketuban kurang. jadi doktor swasta suruh ke kk tmpat saya buat buku pink tu, untuk tindakan lanjut. tapi bila scan kk, dorang kata normal pulak . so senang cerita, banyak kali dah repeat scan kk , memang tak jelas berbanding swasta

2y ago

bahaya pulak eh macam tu, sama mcm kawan saya, scan dkt kk , result dia denyutan bayi lemah, bila kt swasta baby sihat je, denyut jantung pin cantik je. Apepun bahaya kalau kk scan tiba kne gugurkan sbb x detect jantung/janin bahaya jgk tu

sy baru alami mcm puan td. g swasta npk janin dan heart beat.tp kat KK janin x npk.klu ikotkan dah 8minggu. tp kat KK cek d baru 6minggu. sy bgtaw kat klinik swasta dah npk janin dan heart beat haritu. pastu doc KK ckp yeke? sy godek2 dah ni, tp xde pun puan... nt 3minggu lg awak dtg ..rasa down pun ada td.. rasa nak pergi cek lg kat swasta ..