Baby movement

Saya dah masuk 20minggu 5hari , saya risau/curious baby movement sejenis gerakan yang bagaimana ye, saya ade merasakan gerakan tapi bukanlah gerakan yang orang kata haa tu kaki die pusing tu, haa tu die mengeliat, boleh describe movement baby tu macam mana ye. firstime mother here mohon ibu ibu yang lebih pakar legakan hati ibu yang risau ini

12 Balas

Hi :) First time mom juga. Saya mula² pun rasa curious macam mana baby movement tu. Saya dapat rasa since 16weeks, but very light. Rasa macam ada bubble or angin dalam perut. Sekarang dah 21 weeks 3 days, and movement baby tu makin aktif. Saya kurus je & maybe tu juga faktor saya dapat rasa movement baby awal. No worries, lama² awak akan dapat tahu yang tu baby bergerak. Semoga semuanya baik² untuk semua bakal ibu 🌸

1st time mom jugak. sy 16-17 da rasa flutter mxm butterfly. skrg 20 minggu lg kuat dia gerak. rasa mcm dia ketuk2 , susah nk describe. tp mmg sbb ni anak boy, agak aktif. klu scan mmg nampak dia aktif sgt. klu sy duduk teehimpit perut rasa baby gerak² agaknya dia rasa xselesa terhimpit. klu nk lagi jelas better scan tgk dia aktof kw x and gerakkan dia mcm mana br u leh relate kot... lain baby lain tahap aktif dia.

8mo ago

moga baby kita baik2 je ye, sebab ramai dah tanya pasal baby dah gerak ke.. kita pulak noob betulke apa yang kita rasa ni baby movement, saya menunggu date appointment untuk detail scan ni . moga scan t baik2 je la hendaknya Amin. terima kasih puan moga Allah permudahkan perjalanan kita

saya preggy kali ketiga. 4bulan da rasa bby bergerak. tapi tak kuat. sekrang da 22minggu da bole nampak kat perut kalau dia bergerak. kalau macam awak ni, dia rasa slow je. macam angin pon ada. nanti bila da 24/28 baru akan rasa kuatnya gerakkan bby tu.

8mo ago

terima kasih puan sudi berkongsi tips

sy preggy ank ke 3 skrg, mnggu 21 tu bru rse gerak. biasa dia aktif tgh mlm. kalo ank 1st n 2nd 16 mnggu tu dh rse.awl pg msti aktif hee. pmbwkan ank lain2 agknyer. its okay sis. kdang baby kcik pn xrse sgt. kalo rse mcm angin2 gerak tu ye lah tu. hee

Sama la sy pun 20w 5d hari tu nurse tanya ada rasa tak baby gerak?sy x tau nk cakap ye ke x..tp so far 2 3 hari ni ada la rasa gelombang² cmtu..terutama lepas makan benda manis..pegi tmpt bising²..cuba awak try..

Sy 21 weeks dh rasa gerakan tu menendang2. Actve time tgh hari n malam . Ltk tgn kt perut kalau rasa mcm begerak tu, nti dia tendang lagi.. rasa la sepakkan baby 🤣

sy rs mcm perut di jentik je sis & kdg² rs mcm angin bergerak dlm perut. cuma kalau baby hyperaktif sgt rasa la kaki dia menendang. sy first time mom jgk & 20w skrg

8mo ago

betol sis sama mcm sy.. rase sebelah kiri dekat2 dengan pusat.. rase mcm dia jentik2..kalo sy duduk terlalu lama mcm menekan perut dia akan jentik2.. 😄😄

sama tempoh hamil kita.. due 2/2024.. saya 20w 1d.. Sy Pon dh rasa baby gerak tp slow sgt.. dia rasa mcm Ade bnda bergerak dr dlm perut.. Perot Pon x Besar..Masih kecil je

8mo ago

terima kasih puan moga Allah permudahkan urusan kita hingga ke bulan 2 ni

Rahim kita msh bnyak ruang. Jadi, rasa baby tu bgerak kurang. Nanti baby dh besar, mmg ada rsa dia berpusing. Tak perlu risau as long perkembangan baby ok

8mo ago

moga baik2 je la hendaknya keadaan baby kita 🥰

Saya pun tak sure baby gerak atau perut memulas. Not easy to describe 😄. InsyaAllah, baik2 sahaja semuanya

8mo ago

betul tak kisahla ape jenis pergerakan pun kita cuma nakk dia sihatt baik2 je kat dalam tu