baby movement

salam.mommies nk tnye . sy dh start kira movement baby . ade sedikit keraguan biase kalo kte dh start kre mmg waktu² ckp 10 gerakan tu masa akan sama ke ? cntoh hari ni ckp gerakan pukul 7pm , esk 7.30 , lusa kul 6.30 . mmg masa akan sama.mcm tu ke ? ke slagi dlm range masa 9am - 9pm x kesah ble2 masa pun ckp 10 gerakan . #1St baby #28weeks

2 Balas

nurse pesan,kalau dalam masa 2jam bby tak gerak,cepat2 pergi hospital. maksudnya,monitor gerakan bby setiap jam..waktu habis 10gerakan mgkin tak sama.

biasanya klu dri mula jm 7pm 7.30 pm range dia ckup 10 kiraan..kiraan seterusnya dlm lingkungan tu jg..klu lewat tu better sis refer dgn doktor