bila perlu jumpa doktor

hi saya baru cek upt positif adakah saya perlu direct jumpa doktor atau tunggu 6 minggu ke atas?

2 Balas

selagi tak ada bleeding or blood spotting, tak ada sakit perut yg lain dr sakit perut biasa, boleh tunggu sekurangnya dh cecah 8 minggu baru elok jumpa doktor. awal sgt nnt takut tk nampak lg sbb kecik, dan ada doktor yg overreact suspek luar rahim dan akan mintak warded sedangkan kantung dlm rahim tgh membesar mcm biasa.

Hai sis, sebulan lewat period dpt double line sama terang dah boleh jumpa doktor utk sahkan kehamilan.