Keguguran 10 minggu

Saya dah keguguran semalam (25/9) ...jangkaan due 20 april 2023 ... turun darah sejak hari pertama buka buku pink (21/9) saya pergi kecemasan n kena warded sehari ...lepas tu blh discharge ..darah still turun ..xde tanda nk berhenti smpai kena guna pad ..25 hbulan tu pergi kk utk minum air gula n scan ..terus doktor antar hospital lain naik ambulan ..smpai labour room kena seluk cek jalan n cek guna muncung itik ...ada la dlm 3 4 kali jgk kena ..scan perut xnmpk bby dah ..scan ikut bawah (tvs) nampak bby lagi tp xde heartbeat ...dr awal scan 6 minggu mmg xnmpk heartbeat ...bby stop berkembang masa 7 minggu .. doktor bagi balik rumah n tggu bby turun sendiri ..alhamdulillah mudah je dia keluar ..sakit kejap je tiba2 bunyi pop perlahan je ..sekali teran lembut dia pun keluar sekali kantung ..disebabkan nak sgt tgk bby , saya pecahkan kantung bukak n ambil bby tgk puas2 sebelum suami kebumi berhampiran rumah ..comel je bby dah ada bentuk , ada mata , ada tangan ... Ya allah semoga dpt berjumpa bby dkt syurga ..anak ketiga ... kepada mommy semua sy doakan semuanya dipermudahlan urusan hingga bersalin ...bye2 geng due april 2023... Sekadar berkongsi cerita ..hanya utk kurangkan kesedihan .. jangan kecam ..

14 Balas

Saya pon gugur, masa kandungan pertama , (31/3/22) masa tu scan time 8week tak nampak jantung, selang 5 hari darah keluar, selang 3hari baby keluar sendiri, tengah buang air kecik, dia tergantung, saya tarik sendiri nak keluar bagi habis, saya banyak nampak dr dekat tiktok cakap, keguguran bawah 12week ada natural quality control, mungkin ada masalah genetic, dan kalau jadi baby pon akan cacat, mommy stay strong okay! Insya allah ada rezeki yg lebih baik 🥰 *sending hugs*

Inalillahiwainailaihirojiun. Allahuakhbar. Sy turut sedih dgn apa yg Puan alami. Tapi sy turut berbangga sebab dah ada dah yg akan tunggu Puan & Suami kat sana nanti. Allah beri Puan yg pertama dan kedua kat dunia. Allah beri juga Puan anak syurga. Allahuakhbar. Puan Hamba Allah yang terpilih sbb Allah tahu Puan salah seorang HambaNya yang kuat. Takziah ya Puan. Insha Allah, ada hikmah yang tersembunyi untuk Puan.

sedihnya baca. saya siap imagine lagi apa yg sis ceritakan. kalau saya jadi sis pun, saya akan ambil kantung tu dan buka. nak tengok. tak mustahil saya pun akan ambil gambar dan simpan untuk diri sendiri. kenangan sepanjang hayat, sebelum berjumpa di sana. takziah sis. saya turut sedih. 🥲

2y ago

terima kasihh .. betull ..hanya sebagai kenangan ..

takziah sis.. sy masa gugur awal tahun haritu, belon tu dah takde.. tinggal yg darah ketul keras tu je.. takdapat pon tengok baby.. n sekarang ni pregnant kali kedua, trauma n risau.. takut benda sama berulang, yg ni baru 10w.. risau kalau missed miscarriage lagi 😥

saya pun due same sis 20/4/2023, anak first setelah ttc lame.. sy tumpang bersimpati utk pemergian anak sis, smoge dia happy menunggu sis kat sane.. doakan sy jugak sbb sy pun pregnant dlm keadaan rahim terbalik, smoge sy n bby kuat..

2y ago

rahim terbalik mcm mana ye sis?

Innalillahiwainnailaihirojiun 😭 Menangis saya baca post sis sebab saya pun baru kehilangan baby first saya siang tadi after buat tvs. Cuma baby belum turun. Moga sis kuat dan dapat jumpa baby di syurga 🥺

2y ago

Allah ..sy doakan awak dipermudahkan segala urusan ...xpe awak kita kena kuat ..semoga kita berjumpa bby kita di syurga ...

Allahu. Semoga Allah berikan zuriat lain buat sis. Ada banyak hikmah Allah bagi ujian ni. Bersyukur dan terus bersabar okay mommy 😘 Semoga terus kuat 💪🏻

salam takziah, saya pun doc cakap janin tak berkembang scan 6 weeks lebih tapi still ada nmpk jantung dia berkelip. doakan saya dan baby . sedih rasanya

2y ago

Okey sis

Sedihnyaaa. Sy pon baru miscarriage 3/9 haritu anak ke3 jgk. 😔 doakan sy ada rezeki utk pregnant lg lepas ni. Aamiinn2

Sedihnya baca . Semoga awak ada rezeki lagi dan dipermudahkan segala urusan awak

2y ago

aamiin ya rabbal alamin ..terima kasih doakan saya ...saya doakan awak jgk dipermudahkan segala urusan ..