SCAN AWAL KEHAMILAN

Hi mommies, sya baru pergi scan doc ckp bru dlm 7 weeks mcm tu, n jmpa bulat kecil tu, n doc cri heartbeat , lega ada heartbeat dia. Mummies yg lain dgr heartbeat bby brapa weeks ? n bole tahu yg bulat kecil tu bby ke kantung ya? Doc ckp bby okay n semua ok, tapi sya mcm blur2 pulak explanation dia laju sgt n kejap. Lps tu caj mahal Rm120 😂 N bole suggestkan sekali klinik swasta yg murah nk scan biasa saja di area JB?? Tq mummies !#1stimemom #pregnancy

SCAN AWAL KEHAMILAN
11 Balas

Saya scan ikut bawah,doc kata usia kandungan dah 6weeks 4 days tapi ikut LMP 8weeks 3days,dah nampak kantung & baby tapi belum ada heartbeat😢 tak berkedip pun..doc pakar suruh datang scan ikut bawah semula pada 2 weeks lagi..hari2 saya cuba positive kan diri tapi ada jugak air mata ni nak keluar..tolong doakan saya & baby saya sihat sempurna ya ibu2😢 ni kandungan sulung saya..

3y ago

Saya dah keguguran..baru je selesai cuci D&C 11am tadi..terima kasih atas doa..moga berbalik doa baik2 untuk awak♥️

sis.. bole tahu tak yang kantung kecik tu doktor tak cakap apa2 ke? yg hitam besar tu rahim kan.. saya scan nmpk mcm ni jugak ada kantung kecik .dlam rahim kosong belum nampak kantung.. doktor suspek saya ektopik .. baru 4 minggu usia kandungan..

3y ago

belum scan bawah lagi.. selalunya 8w bru nampk kan.. saya yg p scan awal sebab nk comfirkan pregnancy .sebab sebelum ni pernah gugur 3 kali.

klinik my family kt tun aminah.. murah dan sgt puas hati.. lagi 1 sy penah pegi kt damansara aliff sebaris manjaku... klinik hidayah.. doc sgt peramah.. caj murah.. siap dkt gmbr dan video melalui wassap.. nt doc sent kt kite.. blh simpan..

3y ago

scan biase 2d rm55.. buat detail scan 150 2d+5d.. dpt gmbr dan video dr doc. nt dia wassap..

Sy buat detailed scan yg nmpk muka semua baru rm150 sis... Scan biasa camni dlm rm50 je,tu pun dpt 2 copy glossy paper.. Tp sy area selangor.. Sis cari klinik yg buat hrga promo, skng byk dh yg murah2...

3y ago

murah nya mummy 😨 Awat sya sya pengesahan kehamilan ja pun caj smpai 150 ya🤣 terkezut lagi pun 1st time mom n scan . Ok ty sis!

sama lah.. sy pun scan 7w dh ad heartbeat and dh nmpak baby jelas, skrg dh 9w plus alhamdulillah baby dh membentuk .. bru je scan td😁

hai mommies semua...saya nak tanya,boleh ke kita scan selalu? saya pun baru scan 2 minggu lepas...

3y ago

Adlina Batrisyia tq bagi jawapan...wow sekarang dah 25 minggu semoga baby dan mommy sentiasa sihat...

Klinik Dr. Suria. Murah dan explaination pun ok. Sy buat details scan masa 18weeks cuma RM85 saja 😁

3y ago

Sy x pernah scan biasa di klinik ni 😅 pernah buat details scan saja. Tp jauh lebih murah dr klinik lain. Doktor pun ok doktor perempuan. Rasanya kalau scan biasa pun bawah rm100. Sbb details scan hari tu rm85 ja 😁

Sy pergi monthly scan dekat klinik myfamily skudai. Puas hati & harga pun tak mahal sgt

3y ago

Thank you sis🥰 Nnti sya nak try g sna scan. Btw, doc scan perempuan kan? xda laki

Saya buat dekat klinik jj taman rinting pasir gudang . Baru 50ringgit .

3y ago

Pergi sebab nak buka buku pink .

Scan kat klinik i-sihat bandar dato onn. Rm60 je

3y ago

kalau pergi klinik, just cakap nak scan je ea sebab x buka buku pink lg..