Mommies pls help

Saya dah hampir burn out, 10/4 saya baru lepas czer. Then kena tahan wad sampai 12/4bersama baby. Dua hari dlm wad saya tidur kurang dari 2 jam jaa sbb anak merengek teruk mmg taknak tidur sendiri nk ats riba jugak, 12/4 katanya dh boleh discharge saya happy sgt atleast boleh berpantang dgn suami dan mak. Rupanya baby kuning tinggi so kena tahan wad lagi, mommy pun kena bersama dgn baby. Saya ingatkan saya boleh rehat bila baby dimasukkan bawah lampu, rupanya takk. Kepenatan saya berlipat kali ganda bila anak langsung taknak duduk bawah lampu, letak tak sampai 10 saat menangis selakk sebab dia pantang dengar bunyi & kerap tidur tersentakk. Terpaksaa riba diaa berjam jam lama, baru boleh letak, tu pun ikut nasib paling lama dia bawah lampu sejam jaa, selain dari tu setiap 10 min nangis mintak diangkat dah. Jujur saya cakap saya penat sangat nak sangat balik rumah rehatkan diri dulu, tapi apakan daya, ni pun saya tak tahu berapa hari akan duduk dalam wad kuning ni. Mommies doakan saya kuat yaa dan cepat cepat boleh balik dgn baby. Saya nak tanya : - duduk wad kuning berapa hari? -share tips kurangkan anak tidur terkejut -share tips apa mommies buat kalau ada anak jenis nak 24jam dgn kita

1 Balas

Kuning tu bergantung pada keadaan baby jugak Nanti balik cuba bedung baby… Kalau baby tidur letak banyak bantal keliling baby bagi dia rasa macam ada orang peluk dia kaa… N kalau baby merengek cuba jangan selalu angkat baby… tepuk2 dia… main2 sambil dia baring… Mungkin ambil masa tapi kena cuba…