saya selalu kena selsema. skrg 19 minggu dan saya nak ambik vitamin c blackmores 500mg. okay tak??

saya dah consult doctor and doctor ckp boleh je nk amik supplement lain. skrg saya hanya consume iberet dari kk sahaja. tapi lately ni saya senang kena selsema, so saya decide nak ambik vitamin c blackmores 500mg je. boleh je kann?

12 Balas

sy masa pregnant alhamdulillah takde selsema pelik btul tp mgkin sbb makan oren sunquick hari hari . stu lg iberet tu pun dah lengkap vit c kan. sy pun mkn iberet dlu + hari hari oren tak tggl . bila dah bersalin jarang btul mkn buah . mmg kerap selsema je . tp ubat selsema pregnant boleh mkn awak . g farmasi je minta nk utk pregnant.

OK je Blackmore 500mg. Doktor cakap OK, kan? Saya pun makan Blackmore Buffered C Sustained Release jika selsema / demam. atau anak demam. Sebab saya masih menyusukan anak. Tak demam, saya tak makan. Atas nasihat doktor juga. :) Puan, lebihkan sumber Vitamin C; jambu batu.

Doc saya bg saya mkn blackmore, dia kata ok hanya nnt balance yg bdn tak absorb tu akan keluar melalui air kencing. Dic ckp “mahal” air kencing saya 😬 saya juga mkn Blockmore pregnancy gold yg kt dlm pil tu dh ada vitamin c juga.

Saya biasa bawak supplement yg saya makan setiap kali checkup sis Saya pernah makan vit C sebab nak telan sekali dengan iron tablets Cuma bukan jenama blackmores la Doktor cakap ok je takde masalah

Sy dlu pn kerap sakit juga..sy mkn brand chewette/vitasen 100mg je..sy x d recommend utk ambl dos tinggi..u try to ask your doctor recommended dose..klu mna2 je then maybe ok je mkn

sye dlu doc bg loratodine je. ubt selsema mesra ibu pregnant. ibu menyusu pun sama. tp tula, mkn ubt tu jd ngantok 😂

3w ago

ubat tu mmg xngantok tp xtau la npe sye makan jd ngantok 😂

sis boleh amalkan vitamin c dri Amway..sy mkn tu sngt ok,very organik,extrak buah2an je

apa ii nk makan ubat selain yg doc bagi, better jumpa doc dulu.. tkut memudaratkan

Cuba tnya doctor ok ke x brand tu & tnya sekali brapa dos yg sesuai

klau doc Kate blh..blh je.mkn Oren fresh pun ok

3w ago

ohh okay thankss