Mengambil Blackmores Vitamin C 500mg

Assalamualaikum .. saya nak tanya sekarang saya pregnant nak masuk 22minggu , bolehkah saya mengambil vit C blackmores selain daripada vitamin tambah yang Klinik Kesihatan.??

6 Balas

X perlu lah lagi sis. Wlau pn mmg brand blackmore tu bagus tpi badan sis dh x sama mcm dlu. Skrg dh pregnant. Lebih baik mkn vitamin yg nurse bgi je. Klau rsa nk vitamin tambahan, mkn je byk buah buahan yg mmg sudah pasti byk khasiat nya...

Boleh je. Mcm sye amik suplement shaklee. Sye consume vit c, b complex with folic acid & omega guard. Vit kk sye amik iron tablet je

sy amik vit c 500mg mse dh 8bulan sbb dh start kerap sakit bdn dan naik gatal2 . So skrg dh Ok.

Elok tanya doctor dulu. Tkut overdose boleh bg effect dkt buah pinggang..

boleh je.. sy ambik yg 1000mg punya.. 😊

Boleh je nak ambik extra supplements