Perbezaan bacaan glucometer sendiri dan klinik

Saya dah beli glucometer sendiri jenama accu chek. Pagi ni bawa ke klinik utk compare bacaan dgn glucometer klinik (contour plus). Bacaan meter saya 5.4 manakala bacaan meter klinik 5.1. Puan2 pernah ke jadi macam ni ye? Saya punya glucometer terlalu sensitif ke bacaan detect tinggi? Klinik suruh sy bawa lagi untuk compare bacaan tengahari ni lak

1 Balas

Bacaan mmg xsama pn. Sy byk kali cucuk jari lain2 pn bacaan tak sama walaupun mesin saya sendiri..