Bacaan gula pagi

Hi. Nak tanya, kalau yg ada glucometer sendiri tu, bacaan awal pagi kena ambil pukul berapa ya? 8am ke atau bangun je terus ambil. Mcm saya selalu bangun 5-5.30 pagi. Valid ke? Utk tulis dlm bku pink. #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Kalau pagi tu kena cucuk jari 10 jam selepas puasa sis. Means puasa pukul 10 malam so cucuk pukul 8 pagi. Kalau sis nak cucuk awal, kena puasa awal juga la janji cukup 10 jam. Selepas cucuk pagi, kena cucuk lagi setiap 2 jam selepas makan sebanyak 3x cucuk.

10mo ago

Puas saya cari waktu yg sesuai. Thank you utk info yg diberiii..

Biasa nurse sy suruh puasa start 10 malam, jam 8 pagi test, terus makan. Jam 12 ambik lagi test, pastu terus makan. Jam 5, then jam 9 malam Nurse awak xde bgtau ke

10mo ago

Takde maklum mcm tu sis. Just sebut 2 jam pagi sebelum makan. Saya jenis bangun awal dan breakfast..

contoh awk amik esok bsp tu kul 10pm tu dh kena puasa and boleh mnum air kosong je.. pastu kul 8 dh bgun kena amik bsp dh.. 5 pgi sllu nurse tk bg

10mo ago

Ohhh.. faham.. sblum ni saya selalu amek bila bangun tido…. So tak valid.. thank u sisss

sblm breakfast. x kesah la awk breakfast pkol bpe sekali pon, tetap sblm breakfast

10mo ago

Oooo baik2 thankyou sis

8pg