Muntah teruk

Saya dah 9weeks , sy lepas mkn mesti muntah , smpai muntah hijau . Badan lemah , boleh sy tau siapa mcm sy dan apa solusinya ?

3 Balas

sya msa 8 weeks alahan truk dgn gastrik lg....hri2 mntah hijau kuning..smpai kluar asid...perit sgt smpai xbleh mkn mnum..last kna msuk wad 3 hri drip air..lpas blik tu lega skit laa...smpai kandungan 18 weeks baru hilg smua tu lega sgt skrg dh 26 weeks xda alahan dh...cuma ska kembung perut ja kalau lmbat mkn...slera mkn pn brtmbah lpas trimester kedua ni

Sy terus pergi klinik dr decide drip air. Lps tu better sikit & dah boleh makan tanpa muntah. Kdg2 loya & mabuk. Tp still boleh kawal

nrml sis..sis msih alahn g tu..msih fasa 1..sis rujuk doc..nti doc akan bg ubt