Minum ais lepas 44hari

Saya dah 48hari harini .. habis pantang terus minum air batu sebab xtahan cuaca sekarang panas gila .. tapi makan semua saya still jaga laa sebab takut effect pada baby , setakat ni alhamdullillah saya dan baby sihat .. nak tanya apa effect minum ais eh ?. 🥲🥲 Bahaya ke ?sory xtahu sebab pantang pun sendiri je walaupun beranak sulung .. so banyak benda xtahu harap ibu2 boleh komen

2 Balas

lain org lain biologinya.. mcm saya dh habis pantang hok minum ais+ais has kt a&w balik terus bentan huhuh.. lagi satu kata org tua klo minum ais urat senang masuk angin. tpi saya bedal je

Takde effect apa apa pun. Boleh je minum masa pregnant, masa pantang. Takde istilah, baby akan sakit, rahim kembang dll. Itu semua mitos.