Makanan habis berpantang?

Dah habis pantang 44hari jdi saya dh boleh minum ais or makan pedas ke? Ke masih kena jaga lgii??

1 Balas

Sy minum ais je lepas bersalin. Xde pantang2 makan minum, sy cuma pantang mkanan yg sy allergic..

4y ago

Sis jgn risau la.. My mom org kg jg, my mom dan dad siap simpankn nenas madu utk i mkn.. Manisss sgt.. I makan tapai manis jg, musim durian masa awal dan akhir pregnancy, i mkn jgk.. Jgn melantak sudahla.. Hihi.. Lepas bersalin, hospital hidang ikan kembung dan kobis kunyit.. I yang czer ni, makannn je.. Hihi.. Sbb tak allergic.. Tempat i, panas sgt, so minum je air sejuk.. Hihi..