DAH BUAT SENAMAN

takut la overdue..dah macam² jenis senaman dah buat..banyak berjalan keliling rumah, pergi taman la..buat yoga, squad, jalan itik, lompat²..minum air kelapa pun sudah.. dah 38w still tak ada tanda² lagi..kenapa ekk☹️ #SeriusTanya #firstmom

3 Balas

sabar la sis saya bru2 ni yg tngal 11.7 MLM tu saya rasa berak bawa perut skit memulas tpi Sya buat MCM takde je ah kmarin 15.7 kan ada dara kluar dengan lindir puti yg jernih dari jam12 lebih Smpai la jam7 MLM hari nii MCM biasa skit bawa cela kang2 due Sya jau lagi 31.7 nii tak tau la nak bersalin awal ke apa nii sabar je laaa

kerap bersama dgn suami? air mani suami tu membantu melembutkan cervix awak, pastu awak posisi kt atas, mengangkang. cuba ikhtiar

Baby ada gerak ?awak teruskan je buat semua tu. awak jangan risau ya. Macam mak saya dulu pun bersalin time 10 bulan.

2mo ago

Kalau tak tahan sgt pergi pac sis. Saya pon confuse jugak sebab first time. Tak tahu sakit contraction tu mcm mana. Saya mcm sakit pinggang memulas sampai ari ari. Mula2 boleh tahan, lepastu kerap2 terus ke pac, ada bukaan 2cm, warded 2 hari sebab stuck 2cm, dr sruh balik dulu heheh. Maybe time sakit contraction tu ada bukaan.esoknya dh tak sakit.