Overdue takut induce

Hi semua harini saya 39w6d tapi tak ada tanda bersalin lagi 🥲 semua senaman dah buat. Perut saja kerap mengeras tapi baby aktive mcm biasa. Harini checkup nurse kata nk bagi surat untuk serah diri dah 🫠 ada yg pengalaman overdue tak? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Saye bersalin tepat2 tarikh serah diri mommy 😅 sehari sebelum nak bersalin, tetibe sakit senggugut, malam tuh pegi pac, check bukaan 1cm. Sebab saye da post due dan esoknye memang tarikh serah diri, saye kene tahan wad, kalau belum post due, doc nak suruh balek dulu. Pastuh doc ade cakap, kalau sampai pagi esok masih 1cm, doc akan induce. Alhamdulillah lepas 3 jam kene tahan, bukaan da 3 cm, jadinye tak perlu induce. Sis kerap kan je senaman, bercakap dengan baby, pujuk baby, banyakkan berdoa. Tapi itu ape yang saye buat laa. Tapi Allah itu berkehendak. Cuma kita usaha ☺️ semoga dipermudahkan sis.