RANCANG NAK HAMIL

Saya dah 4 bulan stop ambil perancang depo , berapa lamakah saya akan datang haid semula selepas berhenti ambil suntikan perancang ?? Boleh bantu saya ..

2 Balas

Maaf tiada pengalaman. Pendapat saya puan buat ujian kesuburan guna LH hormone test strip. bila +ve, kerapkan bersama dgn suami. Memang ambil masa untuk kenal waktu subur. Macam saya, haid teratur, saya buat rawatan kesuburan dan doktor yg ajar buat LH test ni. Hingga saya dah kenal tanda kesuburan: salah satunya keluar lendir macam telur putih mentah tu. Doktor O&G pun kata macam tu. So, bila dah kenal tanda kesuburan, ajak suami bersama. Asid folic pun dah boleh mula makan sebab TTC kan. Jangan putus asa tau. All the best.

2y ago

Sama2 manfaat🌻

sy stop depo bulan 12 thn lepas. bulan 6 baru datang period. 3bln period lepastu sbulan tak period pula. sma la nk stat ttc semula nk prgnant