Sakit tulang rusuk

Saya dah 38 week. Sebelum ni bahagian tulang rusuk belah kiri sakit nak buat apa² semua tak kene. Lepastu hilang tapi sakit tu ada. Harini ada batuk tetiba macam bunyi prap dekat tulang rusuk belah kiri terus badan cramp nak gerak² tak boleh. Gerak sikit je terus dia macam menarik. Ada ke sama macam saya. Terseksa nya ya allah 😭nak tarik nafas pun sakit 😭

2 Balas

sy pernah alami masa pregnant ank sulung. sakitnya Allah ja yg tahu. tak boleh baring sbb sakit sgt. baby dah besar,ruang dlm rahim makin sempit. sabar la sis,tak lama lg tu baby nak keluar.

1y ago

ya sis. lepas bersalin biasanya terus hilanh sakit tu. lebih² lg kalau anak.sulung,badan masih fit lg. sy lepas discharge dr hosp terus singgah supermarket tambah barang baby yg masih kurang lengkap lg. tp lepas bersalin anak ke 3 bulan feb haritu memang sy lemah sgt. nak jln bawa anak cek kuning pun jalan mcm siput. mungkin sbb faktor usia dan sbb bersalin baby boy. keep strong sis

38w xlama dah tu awak. bila2 boleh bersalin☺️. semoga dipermudahkan urusan awak.

1y ago

sama2😘