perut mengeras

saya dah 37 minggu. hari ni perut mengeras lama drpd biasa. masih berterusan mengeras ni. tapi baby bergerak je. dan takda sakit atau turun tanda. perlu ke saya ke hospital?

1 Balas

Ibu kira berapa minit setiap contraction. Kalau perut mengeras je and semakin kerap, ibu boleh ke hospital utk check bukaan cervix. Kdg2 air ketuban x pecah sendiri or cepat, ikut keadaan. Maybe you are going through early labor contractions😊. All is well don't worry, pergi hospital dulu.

2y ago

No worries, I understand 🤗