Anak luar nikah

saya dah 32weeks tapi belum buat buku pink sebab saya takut kena marah , saya takut nakpi kk , saya ingat nakbuat buku pink dengan swasta je tapi lepas saya akad nikah dalam 13/3 ni . macam mana ya ? boleh bagi pendapat tak ? 🥲

2 Balas

Kalau awk bukak buku pink dekat swasta pun sama je. Tetap kena bebel jugak. Jd lebih baik bukak je kat kk. Call kk, book appointment. X payah tunggu lepas nikah. Takut lambat je. Nanti dah nikah, ada sijil nikah, fotostat siap2 bg kat kk. Utk diorang tampal dlm buku pink. Senang nanti kalau nak bersalin, suami boleh masuk labour room sbg waris. Kalau x, hanya penjaga/ibubapa je yg boleh masuk

takut kena marah sbb belum nikah ke? nurse takkan marah sis. jangan takut. tp nurse akan bising sebab awak buka buku pink lewat. sepatutnya buka awal2 sbb nak monitor baby & kesihatan ibu. nanti nak bersalin susah doc nak refer sbb takde rekod check up awak. sepanjang 32w ni takda check lgsg ke baby kat swasta pun?

1y ago

kenapa lewat sudah sis...bhya dalam kandungan Klau blom DPT apa apa enjiksen atau scan mnum obat..Klau bolh jumpa trus pege klinik terdekat...