Saiz baby kecik

Saya dah 3 kali scan tapi minggu yang berlainan. First, 32 weeks kat hosp dr kata saiz baby kecik seminggu. Mula tu saya macam okay la sebab detail scan dulu dr kata kalau beza 1-2 minggu takde masalah. Kali kedua scan masa 34 weeks dr kata kecik 2 minggu. Latest 36 weeks punya scan baby punya saiz 33 weeks punya hmm saya dah risau la. Next week kena scan lagi dah masuk 38 weeks. Rasanya dr akan suruh saya serah diri ke macam mana ya ? Dan kalau serah diri boleh ke kalau tak nak pergi ? Selain dari tu apa yang boleh saya buat untuk bagi saiz baby normal ya ?

1 Balas

klu dktr dh bg surat serah diri tp awk xdtg, klu apa2 yg jd dkt bby dan ibu is bukan slh mereka. kdg bby kecik ni ada kaitan dgn placenta yg matang awl dari spatutnya, dan bby xdpt serap nutrisi dari ibu. so klu dibiarkan bby akn "starving". lebih baik bby mmbsr di luar

4w ago

moga dipermudahkan urusan ibu dan baby ya. just ikut saja saranan dktr yg merawat nanti.