Saiz Baby 34 weeks.

is it normal baby 34 weeks scan berat anggaran dia dah 2.7g ? anak pertama. kita punya tarikh czer dalam 3 weeks lagi (38 weeks). tapi dia punya sakit tulang pelviks tu sampai ke tengah tuttt. 😢 sakit sangat bila nak pusing kiri kanan macam nak meraung. then air ketuban bacaan dari scan tu 16. nurse kata maksimum 17. kalau capai tahap maksimum apa perlu saya buat & apa yang saya akan rasa nanti untuk persediaannya ? takpernah ada pengalaman so tak tahu. takut pulak dah tetibe sampai 17 tapi tak tahu apa-apa duk biar jee. #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

5 Balas

Boleh share knp ada maximum air ketuban ya utk awak? Doc ckp dgn saya normal range 8-22. Sbb awak kena czer ke jd nurse tetap kn max 17 air ketuban? 😁

1y ago

saya takpasti. sebab anak pertama. nurse yang cakap macamtu. so kita pening jugaklah. macam mana nak tahu bacaan air ketuban tu jee dalam masa beberapa minggu nie. risauu. nie pun tiap 2 hari kena oergi llinik utuk bacaan tekanan darah , jantung baby dll.

sya masa 35 weeks,berat baby 2.2kg je.skrg slera makin kurang.berat sya pun statik je xnaik xtrun

1y ago

Owhh.. Semoga dipermudahkan segala urusan.. Saya last chek up hrtu bby 2.4kg masa 34 week..tp ni xthu la.. Berat badan naik walaupun xbrp makan.. Risau jgk ni😅

maaf bertanya kenapa kena bagi tarikh czer

1y ago

semoga dipermudah sis , siang tadi saya check up 34week 5day doc scan air ketuban 15, berat baby 2.3 doc ckp normal, saya gdm on ubat kena serah diri 38week.

saya 32 week pun dah 1.8 risau

1y ago

kita 34 weeks 2.7kg , ye tak ye jee scan tu 😭 risau jugak. cinonet nie memang nampak semangat masa scan 5D. tapi entahlah sebab saya selera taklah terlalu teruk sgt asyik nak makan tu. biasa jee macam pelik kalau baby tetibe besar nau

normal sis.

1y ago

alhamdulillah kalau normal. kita macam risau sgt sebab sakit lain macam beberapa hari nie.