tips baby tak kuning

Saya dah 29 weeks. Ada x amalan atau petua atau tips masa mengandung supaya nanti baby lahir takda kuning atau kuningnya rendah je? Terima kasih

10 Balas

Ada nmpk kena post dkt fb. Bila kandungan dah msuk trimester ke 3 bnykan mkn anggur. Tpi xpasti berkesan atau x. Tpi tak salah mencuba. Sy pun dah start mkn anggur biarpun bru trimester ke 2.

4y ago

saya makan anggur dri trimester 1 sampai 3...tula buah fav saya...end up anak kluar kuning jugak...

Makan anggur hitam pada usia kandungan 7 bulan dengn kurma sekurangnya 3 biji sehari berserta selawat insyaallah blh dielakkn

baby kuning depend pada jenis darah mommy.. If mommy berdarah O mmglah x blh elak. try goggle n baca pasal nie.

da trimester ke tiga.. boleh amalkn mnum air kelapa selalu sis... ☺️.. nanti lahir pon baby bersih je..

Minum susu kambing . Susu kambing elok untuk janin . Supaya jangan kena kuning .

Minum jus delima, anak saya dua2 x kne kuning even sy darah O

minum air atau mkn sengkuang cine...pling mujarab

mandi kn dengan air rebusan daun belimbing buluh

Rajin mandi pagi2

minum susu