Tips sewaktu mengandung utk elak baby tak kena jaundice lepas lahir?

Ibu2 boleh share tak tips elak jaundice kat baby lepas melahirkan nanti. Terima kasih.. :)

1 Balas

Actual scientific fact is dalam masa sejam selepas kelahiran bayi, terus breastfeed baby. Ibu kena banyak menyusukan baby untuk mengaktifkan liver baby so ia akan cepat develop untuk membuang bilirubin melalui najis and kencing baby. Baby kena banyak membuang najis and kencing ya. Remember baby hanya akan kena jaundice kalau liver baby belum fully develop lagi ya. Don't worry and keep breastfeeding.