Kembung perut

Saya dah 12weeks. Hari hari kembung perut. Muntah muntah jaa sebab angin. Normal ke? 😭 sampai dah tktahu nak ikthiar mcm mana lg…

2 Balas

sy pun teruk juga kembung. lepas mkn ja msti keras perut mcm 5 bulan. sy minum air suam panas ja atau sapu minyak angin. ada masa dia keluar dri sendawa atau kentut. tp bab mual mmg xda tips la , kena hadap jga. jgn kosongkan perut ja supaya x tmbah teruk tu mual.

perut rasa sebu je ke? pernah try gaviscon tak? sy pregnant haritu kalau rasa angin kat perut, atau macam pedih ulu hati, sy makan gaviscon pink.

1y ago

boleh. doctor yang suggest makan gaviscon pink tu. lagipun kalau baca description kat botol tu, memang boleh pun untuk pregnant mommy.