Perut kembung & muntah angin

ada ke mommies kat sini yang makan dah okay sikit (ada la yg takleh makan tp dah boleh jamah sikit2) tapi masalah perut rasa sebu/angin lepastu muntah angin? saya selalu malam tak lena tidur sbb perut kembung. ada ke cth makanan yg sy kena makan utk hilangkan angin. sy jenis susah kentut 😂

2 Balas

masih.awal ke kndungan.. kalo ya, normal rasanya.. sbb saya awal2 prgnant camtu.. nk tdo mlm pun xleh, perut sebu ja, berangin,kembung.. padahal mkn bnda yg xberangin pun..

Samalah kita awak. Makan gaviscon dapatla kurang sikit boleh tidur. Pergi clinic, doctor memang bagi ubat tahan sakit/angin. Yang tu lagi power. Sekejap je dah selesa.