Mabuk hamil tak hilang lagi

Saya dah 12 minggu pregnant. Tp mabok masih ada. Tiap2 pagi saya akan muntah angin. Mcm mn nak kurangkan mabuk ye. Nak mkn tak selera sgt. Pernah try jus mamariam tp still x ok. Agak2 mabok ni hilang minggu berapa ye. Sorry saya 1st time pregnant.

23 Balas

kalau sy mmg smpai dh msuk 7 pn msih ad . cume dh kadang2 drpd dlu tiap hari ... tk boleh buat ap, just kne make sure muntah angin smpai habis/puas , then cepat2 mkn. lps tu kne kerap mkn. mkn pn kne cri bnde yg buat kte kenyang lama. biasa protein klu rse lmbt mkn, kne try gsok gigi muntahkn angin blik. pd sy muntah angin kdg kesian smpai trkincit tpi lebih baik mcm ni dri muntah makanan.. sakit kerongkong, trus tk lalu nk menelan mknan. & boleh try mnum ubat ala2 gaviscon yg special ad skali utk stomach wind & heart burn.