Everytime sickness

Hi Saya nk tanya. Normally weeks ke berapa alahan kita akan hilang? Saya dah 12 weeks Plus. Tp alahan still ada. Sakit kepala muntah pun kluar asid je. Dah 2 weeks sy xmkn nasi just mkn buah2, bihun ke mee ke mcm tu je. Ada tak any suggestion vitamin yg boleh kurangkan alahan ? Saya ada tgk dkt Facebook jus mamariam tu bleh kurangkan alahan. Boleh tak bg feedback dari mummy yg pernah consume jus Ni?

6 Balas

Hi...morning sickness ni biasanya smpi 4bln...tp ada yg smpi bsalin...takpa ada alahan, org kata nanti mudah bersalin...😊 Saya ada amalkan jus mamariam utk anak ke3 baru ni...dr kandungan 3bln smpi bsalin...Alhamdulillah ok...HB pun cantik...kandungan 8bln pun Hb smpi 14...sy amalkan mamariam sbb malas nk mkn suplemen yg mcm2...bg energy, bg lawas... boleh cuba... 😊

X boleh makan nasi.. Ambik la mkanan lain penganti karbohidrat Cth: oat or biskut JACOB.. Biskut ni standby dlm beg.. Bykkan mkn buah..apple hijo,pisang.. Kalau elak rasa mual/loya/muntah.. Cari air kelapa muda fresh dri buah.. minum .. Memg hilang rasa loya.. Saya dah buat.. Budget pun jimat.. InsyaaAllah berkesan.

lain ibu lain kdaannya sis sbb ada mummy yg morning sickness awal preggy je , ada yg dah sarat baru morning sickness , ada juga yg dr awal sampai akhir preggy morning sickness & ada yg langsung xda morning sickness. morning sickness pula ada mummy mual siang jer ada pula mual mlm jer & ada yg mual siang mlm. 😊

5y ago

Maybe la sis.. sya skrg masuk 2 bulan.. langsung xda morning sickness.. cuma rasa mual ja.. tu pun ok ja

sy pon antara yg alahan agak kuat jugak,dan pernah minum jus mamariam,tp ntahla mcm xde effect lgsg,still sama je,muntah xlarat bgai..sbotol hbis tp xde kesan pon.huhi dhla agk mahal jugak.tp xthu lah org lain kan..tp klau sy mmg xmnjadi,skrg pon bru msuk 13w still lg alahan teruk

Morning sickness nie bergantung ibu, lain org lain simptom dye...ad yg kjap jer ad yg lame, ad yg xde morning sickness pn...pape pn semoga dipermudahkan yer ibu...😄😄😄

Saya alahan smpai 7 bulan hahaha,mkn dlm kuantiti yg sikit tapi kerap,vitamin lebih baik dptkan suggestion doctor,saya amik similac pramilet untuk kurangkan alahan