tips prbukaan jalan bersalin

saya da nak bersalin ahad ni lagi 4hari ja tapi masih takde tanda ii bersalin , doc di kk bgi tempoh 6hari lagi klau msih jgk takbersalin akan kne serah diri itu yang saya takut sbb ramai ckp sakit kne induce doakn saya dipermudhkan urusan klau ad tips prbukaan sharela sis

tips prbukaan jalan bersalin
1 Balas

pengalaman saya , induse memang sakit . yang ubat masuk ikut kemaluan tu tak berapa sakit bagi saya . tapi bila dah pecahkan ketuban n masuk ubat air drip ikut tangan tu, yang tu sakit sebab saya time tu bukaan baru 3cm masa air ketuban dipecahkan tu. tapi bila dah 8 jam lepas dipecahkan ketuban tu masih 3cm. so emergency czer. sakit kontraksi dapat, sakit czer pun dapat. keluarnya sorang 😂 orang kata Banyak2 berjalan, saya pulak banyak tidur dan baring

1y ago

tapi saya da buat mcm ii cara masih tak jalan apa ii prbukaan orang kata anak first memg lmbt kluar tp saya tngok ramai ja kluar awal 37 minggu🥲