Sakit Kelengkang atau Pelvic

Saya da 31weeks. Tapi tiap kali nak tidur sakit sangat kat bahagian pelvic tu (bahagian kelengkang) sampaikan nak alih badan dari kanan ke kiri time mengiring pun rasa susah sangat. Mmg begitu ke?

11 Balas

dia bukan sakit kat dalam kan, tp dia sakit otot kelangkang...Sy pun Dr kandungan 5bln alami... alhamdulillah skrg dah 29weeks pun masih alami.. nak kata byk bgerak pun x rasanya, nak kata buat kerja pun x, sbb pregnant kali ni teramattttt lah malas, nak kata naik moto, hri2 p kerja naik kete 😂

klu xda masalah lain mcm keputihan smua tu..tu normal..msa ni mmg rasa bhgian2 pelvikcm nyilu longgar2..masa tido mngiring letak bantal kat celah paha..support blkng..sbb sy pun 31 mggu dgn problem yg sama..kdg2 boleh kluar air mata sbb alihkn posisi baring..

saya dh lma alami dri kndungan 5 bulan..sblm tu skit pinggang dri awal preg smpai ke kndungan 5 bln skit di cbang paha pula..sya slalu skit bila wktu mlm..nnti pgi2 ok..bila dh ptg nk ke mlm mula la skit tu dtg..sya bgitau doc n misi tpi normal ja klau rsa mcm tu..

saya pun macam tu .. cuba akan kurang kan bergerak ... jangan naik motor. angkat benda berat .. mesti oky .. MCM sayaaa sekrg dah tak sakit macam awal ii

ya Allah Sy tgh alaminya... nak menangis kalau bgn dr katil... bila mlm je start..siang kurang cikit...

Saya tgh alami sekarang huhu memang rasa nk menangis bila nk alih ke kiri ke kanan..30 week

sama mcm saya. nurse ckp normal. klau tnya org lain bnyk jwpn sb bkn smua rsa mcmni

Saya dh 32w dh seminggu rasa sakit dkt situ sampai nak jalan pon susah rasa azab gila

saya 32 minggu ni pon tgh alaminya..mmg seksa nk bgun dari tido or katil..

It could be normal, it could be not. Awak ada masalah keputihan tak?

1mo ago

Ya betul. Kalau ada masalah keputihan yang teruk macam gatal, banyak, bertukar warna, bertukar tekstur boleh lead to infection. Bila jadi infection boleh buat kita demam, UTI, sakit kat bahagian pelvic, ada lagi tapi saya tak ingat. Ni yang OBGYN share kat saya. OBGYN kalau ada masalah keputihan inform je. Nanti dia check.