33weeks 4days

Normal ke time weeks ni , sakit sangat kat kelengkang ? Jalan pun rasa sakit . Nk ngiring ke kiri kanan pun sakit . Anak first jd takde pengalaman lagi . Ada yang sama mcm sy ke ?? #ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

20 Balas

Normal, saya start sakit masa 28w masa kepala anak dah masuk laluan dan sakit ni akan bertambah setiap minggu. Tiap hari nak pusing kiri kanan memang nangis, nak bediri pun minta husb tolong. Sakit dia memang xboleh bincang. Lagi2 masa masuk 35-36w memang kerja nangis je asal nak tidur atau bangun tidur. sekali bila baby keluar masa 37w kepala baby besar, tu mgkn sebab kelangkang sakit bila kepala dah start masuk laluan 🤣 lepas lahir je mmg x rasa sakit dah, tinggal melayan sakit selepas czer ja laa.

10mo ago

normal sis. sy dh 35w, jadi mcmtu gak. doc ckp takda apa2 hehe

sy skrg 35w4d...semua pergerakan pn terbatas nk mengiring ke kiri ke kanan smpai tulang pinggul bunyi..perut jd sendat ketat smpai rs mcm nk terkoyak..doc ckp baby besar 3.6kg inshAllah 23/8 ni sy czer..doakn sy dgn baby baik² saja..aamin🤲😊

10mo ago

semangat nya bby . semoga dipermudahkan urusan awak ye .

sama..Sy 31 weeks skang..time nk dduk,nk bangun,nk baring,nk mengiring dia punya rasa sakit tu..ya rabbi..Allah je Tau..nikmat Allah bg kan..😊😊stay strong ibu2💪💪🥰

10mo ago

itulah . orang kata enjoy je .

normal sis.. sya start sakit 28 week mcm tu.. now ok dh skit.. tulng kemaluan plk skit tk selesa.. bby dh dok kt laluan.. perut sy pun ramai dh ckp trun.. berdebarr..

Sy baru start sakit 32week . Lagi2 bgn tidur 😭🥲 then nak tanya. Kalau baby gerak and kite rse mcm benjolan keras tu normal ke ? Tu kepale die ke ape ? First mom jugak

10mo ago

ye dia sakit lagi lagi bgun tidur . nk bngun tu pun da rasa malas haha. kdg kaki tgn dia . sy sllu gitu jgk .

normal. now sy da 38w 4d lagi makin teruk sakitnyeee. kalau baring, nk bgn pi tandas tu masyaAllah... satu bdn sakit. doc ckp baby da masuk laluan. so normal je sakit tu

10mo ago

sy pun dah strt rasa makin sakit dri hritu . esok dah genap 34w . bdn smua dah sakit . lutut rasa mcm tertanggal dah . smpai rasa nk demam mnahan skit .

normal. mcm sy both pregnancy rasa. minta doctor ubat pon doctor ckp boleh bagi panadol biasa utk thn sakit. sakit tu mmg akan hilang after bersalin

saya start rasa sakit kelengkang masa 26w tp belah kiri jee kanan tak . sekarang 36w perut dah start tegang² pulak time baby gerak 😌

Sy pun alami cm nie.. Nurse kata normal 😂 Sy google mmg normal Dia sakit bahagian tulang pelvis 😬

normal.. saya pun tngah merasa nk jalan nk bangun dri tdur pun rasa mlas nk bgun.. bby nk turun la tuh hehehe