Sakit kelenkang

Sy pregnant 27 weeks, baru-baru ni sy rasa sakit sangat kat celah kelengkang dan bahagian depan kemaluan. Sakit dia menyucuk belah kiri, sampai susah nak berjalan. If tido, mmg sakit sgt bila nak pusing ke kiri kanan. Ada ibu2 lain yg kena mcm ni juga ke? Mcm mana nak kurangkan sakit ya?

2 Balas

Sama, saya pun macam tu. Sampai nak tidur pun susah. Maaf saya tiada tips untuk kurangkan. Cuma saya letak bantal lembut ja time tidur untuk kurangkan rasa tu. Untuk pusing kiri kanan, cuba untuk lipat kedua belah kaki ketika pusing, dapat kurangkan sikit rasa ngilu tu. Saya dah tanya nurse dan dr, mereka cuma cakap itu normal sebab kedudukan bayi.

Sy 29w dan sama jugak ada start rasa sakit mcm cucuk kat bawah. Tp tak kerap. Sy agak itu dorang panggil lightning crotch sbb dah masuk 3rd trimester.